• Usuario

Sant Just decreta tres dies de dol per la mort del poeta i arquitecte Joan Margarit

L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha anunciat que decretarà tres dies de dol, des d'avui dimecres i fins divendres, en els quals les banderes de la Casa de la Vila onejaran a mig pal. 

|

En aquests tres dies de dol decretats per l'Ajuntament de Sant Just, la Biblioteca Joan Margarit romandrà oberta de 10 a 13.30 h. i de 16 a 20 h. i disposarà d’un espai de record en què tothom qui ho desitgi podrà expressar el seu condol en un llibre que s’exposarà a l’espai dedicat al poeta. A més les banderes de la Casa de la Vila onejaran a mig pal. 



Joanmargarit


@EP


Joan Margarit, reconegut internacionalment i veí illustre de Sant Just, va morir aquest dimarts, a l’edat de 82 anys, després de patir una llarga malaltia. La seva relació estreta i propera amb el municipi,  s’ha plasmat en diversos reconeixements a nivell local. L’any 1987, amb motiu del Mil·lenari de Sant Just Desvern, l’Orfeó Enric Morera va estrenar la Cantata de Sant Just, un poema de Joan Margarit musicat per Joan Albert Amargós. El 2003 es va inaugurar el nou edifici de la biblioteca municipal de Sant Just Desvern, un espai que Joan Margarit freqüentava i que, des del 2011, porta el seu nom.


Joan Margarit va néixer a Sanahuja (la Segarra) l’any 1938. Arquitecte de professió, va ser catedràtic de Càlcul d’Estructures de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona des de 1968 i membre de la Reial Acadèmia d’Enginyeria des de 2003.


L’any 1963 va publicar el seu primer llibre de poesia, Cantos para la coral de un hombre solo, i l’any 1980 va estrenar-se amb una obra en català, Vell malentès, que li va permetre guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés. Des d’aleshores, la seva poesia escrita simultàniament en català i en castellà ha estat reconeguda arreu, amb guardons destacats com el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya (2008), el Premi Nacional de poesia de les Lletres Espanyoles, per Casa de Misericordia (2008), el Premi Iberoamericà de Poesia Pablo Neruda (2017), el Premi Reina Sofía de Poesia Iberoamericana (2019) i el Premi de Literatura en Llengua Castellana Miguel de Cervantes (2019). La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, a l’alemany, al rus, a l’hebreu, al portuguès, al francès i a l’eusquera.



Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE