​Detectats a Catalunya dos possibles casos de variant de la cepa brasilera de la Covid

|

La variant brasilera del virus de la Covid-19 s'hauria detectat per primera vegada a Catalunya. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha anunciat que s'han seqüenciat de forma parcial aquests dos casos i ha afegit que els microbiòlegs estan "convençuts" que, quan acabin la feina, podran confirmar que es tracta d'aquesta variant.Coronavirus.- Baleares notifica 129 casos positivos y dos muertes por COVID-19


@EPSegons ha afegit, els casos s'han detectat en un grup de 6 persones que formen un nucli familiar i d'amistat.


El 5 de febrer es va anunciar la detecció del primer cas d'aquesta variant al conjunt de l'estat.

La corba deixa de baixar i la vacunació fa efecte.


Argimon ha explicat també que la situació epidemiològica s'està estabilitzant els últims dies, un fet que ha considerat motiu de preocupació. "Anem baixant, però els últims 2 o 3 dies s'aplana la línia, cosa que ja no és tan bona notícia. La corba fa 2 o 3 dies que veiem que baixa molt lentament", ha explicat.


El responsable de Salut Pública ha afirmat que, en els professionals sanitaris que s'han vacunat de la Covid, la taxa d'infecció ha disminuït un 80%.


Salut ha explicat que la vacunació a les residències pràcticament ha acabat. Un 92% dels residents han rebut la primera dosi, percentatge que baixa fins al 72,5% en els professionals d'aquests centres. De tota manera, és un xifra elevada i que permet que la reducció del nombre de casos sigui "molt clara", en paraules de la doctora Carmen Cabezas, directora general de Promoció de la Salut. 

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial