• Usuario

Pallejà millorarà aquest 2021 el seu camí fluvial

Les obres serviran per millorar la qualitat ambiental de l'espai fluvial i en potenciaran l'ús social a través de la mobilitat sostenible.

|

Ja estàn en marxa les actuacions per millorar el camí fluvial del riu Llobregat al seu pas per Pallejà. Es tracta de la primera de les quatre intervencions que l'AMB portarà a terme al marge dret del riu Llobregat a Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat. Les obres de millora en els tres municipis es durant a terme al llarg d'aquest 2021.



Actuacionspalleja


Plànol de les actuaccions sobre els camins fluvials del Ríu Llobregat /@AMB


Aquesta intervenció consisteix en crear una xarxa bàsica d'accessos al riu, millorar camins secundaris i instal·lar equipaments a l'espai fluvial. L'objectiu principal és millorar la qualitat ambiental del Llobregat i fer compatible l'ús social i lúdic amb la recuperació mediambiental.

Es preveu actuar sobre els dos principals camins d'accés a la plana fluvial: el camí que transcorre paral·lel al riu i el camí de la riera de Boter.


Les principals actuacions que s'hi portaran a terme són les següents:


  1. Creació de punts de trobada o portes als dos camins d'accés.
  2. Pavimentació: millores en el ferm.
  3. Gestió natural de l'aigua: millores en el drenatge per evitar l'erosió de terra i potenciar la resiliència davant d'episodis de pluja torrencial.
  4. Arranjament dels passos inferiors per millorar la permeabilitat de les infraestructures: es tracta de renovar els passos inferiors de l'AVE i l'A-2, que permetran millorar les connexions entre els nuclis urbans i l'espai fluvial del Llobregat. D'aquesta manera, s'aconseguirà integrar infraestructures, espais naturals i nucli urbà.
  5. Millora de la qualitat paisatgística amb plantacions d'arbrat i espècies arbustives al llarg de tot el recorregut.


El conjunt d'actuacions que es desenvoluparan permetran connectar els pallejanencs amb la xarxa de camins fluvials existents al riu Llobregat, que té més de 60 km de traçats dins de la metròpolis de Barcelona a banda i banda del riu, des del Prat de Llobregat fins a Martorell. Aquesta xarxa de camins fluvials potencien la connexió a peu i amb bicicleta entre tots els municipis riberencs de la comarca.



Camipluvial

Esquema d'actuacions/ @AMB



A més, a escala local, la proposta traçarà un recorregut circular, saludable i inclusiu d'1,5 km de llargada que potenciarà l'accessibilitat al riu per als collectius amb determinades discapacitats.


L'Ajuntament de Pallejà vol apropar el riu als pallejanencs, millorant la connexió natural entre la ciutat i el riu, potenciant la recuperació natural d'aquest espai fluvial i afavorint-ne la biodiversitat. La proposta actua principalment sobre la xarxa de camins rurals existent on l'any passat ja es va crear una porta d'accés a l'àmbit fluvial que connecta amb el camí de la riera de Boter.


El projecte d'enguany també planteja altres actuacions de renaturalització de l'entorn dels camins, creació de més portes, zones d'estada i miradors.


Aquesta intervenció té un pressupost de projecte de 599.732,56 € i està finançada per l'AMB, l'Ajuntament de Pallejà i el FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) en el marc del conveni signat entre la Generalitat de Catalunya i l'AMB.


PROGRAMA D'ACTUACIONS EN PAISATGES NATURALS I URBANS DE L'AMB


Aquest projecte forma part del PSG Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans. Es tracta d'un pla d'inversions que pretén millorar els espais fluvials metropolitans, recuperar les zones degradades i integrar diferents elements naturals del territori metropolità que presenten una fragmentació. 


Actuaciones


@amb



D'aquesta manera, l'AMB va consolidant la infraestructura verda metropolitana: un conjunt d'espais naturals interconnectats que ocupen més del 50 % de la superfície de la metròpolis de Barcelona i tenen funcions vitals per a la qualitat ambiental i la cohesió social d'aquest territori.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE