​La ciutadania Les Botigues de Sitges i Garraf podrà anar a Castelldefels per fer ús dels serveis essencials

La ciutadania de Garraf i Les Botigues podrà anar a Castelldefels per fer ús dels serveis essencials. El Procicat ha autoritzat aquesta excepcionalitat al confinament municipal, a causa de la diferència de quilòmetres entre els serveis essencials de Castelldefels i els de Sitges respecte aquestes dues zones sitgetanes.

|

La ciutadania de Les Botigues de Sitges i Garraf podrà anar a Castelldefels per fer ús dels serveis essencials. El Procicat ha autoritzat aquesta excepcionalitat al confinament municipal, a causa de la diferència de quilòmetres entre els serveis essencials de Castelldefels i els de Sitges respecte aquestes dues zones sitgetanes.


El veïnat d’aquestes dues zones ja pertanyen a l’àrea sanitària de Castelldefels i en anteriors confinaments per regions sanitàries no havien tingut la problemàtica que van exposar a l’Ajuntament en virtut de l’aplicació de l’actual confinament municipal. Amb la normativa actual, s’obligava a aquestes persones a fer les compres, anar a farmàcia o d’altres serveis essencials dins del municipi, de manera que havien d’anar al nucli de Sitges, quan tenen aquests serveis molt més a prop dins del terme municipal de Castelldefels.


Avinguda de les Botigues 1

Foto: Ajuntament de Sitges


L’Ajuntament de Sitges ha demanat, des de primers de gener, que el veïnat de Les Botigues de Sitges i Garraf pogués mantenir aquesta mobilitat cap a Castelldefels per anar a fer ús de serveis essencials. Després de diverses converses, el Procicat ha acordat que el poble de Garraf i Les Botigues pot acollir-se a l’excepcionalitat de la diferència de quilometratge entre desplaçar-se cap al nucli de Sitges o bé al mateix servei essencial a Castelldefels.


Es recomana als ciutadans d’aquests barris que puguin acreditar la seva residència a Garraf o Les Botigues i se’ls recorda que aquesta mobilitat és exclusiva per acudir a serveis essencials (establiments d’alimentació, farmàcies...). 


La regidora de Salut de l’Ajuntament de Sitges, Elisabeth Pérez, manifesta que “creiem que la resolució és justa, perquè facilita la vida del veïnat i sempre continua prevalent la protecció de la salut de les persones”. 


El regidor adjunt de Serveis urbans i territorials a Les Botigues i Garraf, Josep Maria Martínez, també creu que “hem sabut fer entendre al Procicat la particularitat de Garraf i Les Botigues, fent imperar la lògica sense posar en perill criteris sanitaris”.


L’Ajuntament de Sitges, però, recorda que cal acreditar correctament l’excepcionalitat de no complir amb el confinament nocturn o el municipal, a través de documentació que es pugui mostrar en els controls policials. Aquests documents es poden descarregar al web de la Generalitat de Catalunya: https://certificatdes.confinapp.cat/#/. 

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE