• Usuario

ERC-Gavà proposarà instal·lar "passos de vianants smart" a l'avinguda Joan Carles I

Segons els republicans gavagencs un dels punts negres viaris de la ciutat és l'avinguda de Joan Carles I, especialment pel que fa als vianants que l'han de creuar en qualsevol dels seus punts.

|

De fet segons ERC a Gavà són nombrosos els incidents fins arribar al punt que s'hi ha produït alguns accidents mortals a l'avinguda Joan Carles I.





Pasossmarts




La perillositat d'aquesta via, que comença a la rotonda que la uneix amb l'avinguda Eramprunyà i la carretera de Begues i acaba a la rotonda de la gasolinera de la Sentiu (on es pot agafar la carretera que serveix d'incorporació i sortida a la C-32), es deu a diversos factors segons ERC_


- Pel fet de ser com una continuació de la sortida de l'autopista, la gran longitud de la via i que sigui molt recta (amb algun revolt suau) fa que molts vehicles hi circulin molt ràpid, moltes vegades per sobre del límit permès, com si fos una via interurbana enlloc d'una via urbana.


- El fet que els dos sentits de la circulació estan separats per una mitgera, especialment en el tram comprés entre la rotonda del carrer sant Pere (piscina nova) i la del carrer sant Lluís on és més ample i hi ha diversa vegetació decorativa prop dels passos de vianant, es redueix el rang de visió dels conductors i fa que no puguin veure bé o els vianants que volen creuar o els vehicles aturats (per deixar passar els vianants) de l'altre carril.


- L'escassa illuminació durant les hores de foscor, que dificulten encara més la visibilitat.


- Unes rotondes que reben molta afluència de circulació (especialment en les hores punta) unit a que a les seves sortides hi hagi uns passos de vianants també molt concorreguts (especialment a prop del Mercadona, després de la primera fase de construcció del Pla de Ponent).


No és la primera vegada que des d'ERC-Gavà proposen que es facin millores per augmentar la seguretat d'aquesta avinguda i encara que certament s'hi han fet algunes actuacions (malauradament després de cada accident mortal) aquestes no són suficients. És recurrent que de tant en tant hi hagin ensurts i petits accidents, sense conseqüències mortals, però creiem que no es pot confiar indefinidament en la sort i cal tractar de solucionar aquest problema com abans millor.


Per tot això, des d'ERC-Gavà proposaran al proper Ple mesures a l'Ajuntament  per tal de complir el seu deure de garantir la seguretat al vianants de Gavà en 2 aspectes:


1- Garantir que es compleixin els límits de velocitat permesa mitjançant radars dissuasoris (atès que l'actual que només informa de la velocitat no és efectiu).


2- Ja que el moment de més perillositat és durant les hores de poca claror, instal·lar el que s'anomena "passos de vianants smart": quan un vianant s'acosta al pas, s'encenen unes senyals llumíniques i dues senyals verticals. D'aquesta manera s'incrementa la visibilitat per als vehicles millorant així la seguretat.



Passos de vianants smart  de Cambrils.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE