• Usuario

La salut mental al Baix Llobregat Nord

Maite Deamo
Psicóloga y secretaria de l'Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord

L'Associació per a la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, situada a Martorell, és una entitat integrada per persones que pateixen o han patit un problema de salut mental i als seus familiars de la zona del Baix Llobregat Nord. Se va crear l'any 2000 de la mà d'un grup de familiars de persones afectades per aquestes problemàtiques. Des d'aquest moment l'associació va començar a créixer incorporant nous socis, professionals i serveis. Actualment oferim serveis tant per a familiars, com per a les persones afectades, com per a la població general que es vulgui informar i assessorar sobre qualsevol tema relacionat amb la salut mental.


Des de la nostra entitat no només lluitem per normalitzar les problemàtiques de salut mental sinó el sofriment humà en general fruit de la societat moderna en la qual vivim. Volem que la tristesa i el malestar es comparteixi de forma natural i deixi de ser un tabú. Vivim sota una falsa façana de felicitat, fomentada per la societat de consum on priva un fort individualisme que tant de mal ens està fent. Cada vegada ens sentim més sols i vam fugir cap a un món interior i privat on ens consumeixen els nostres propis pensaments.


Salud mental


D'aquí la importància de l'existència d'entitats com la nostra en què a través de valors com la proximitat, igualtat, humanitat, solidaritat, suport mutu o l'amistat volem trencar amb aquesta pandèmia apostant per un treball més comunitari que repercuteixi directament en la qualitat de vida de les persones. Apostem clarament per normalitzar l'experiència del sofriment humà..

Per a ells posem a disposició dels usuaris diferents serveis en què poder compartir les seves vivències com són el nostre Club Social, el servei d'informació i assessorament en salut mental o els grups de suport mutu tant per familiars com per les mateixes persones afectades per una problemàtica de salut mental.


Els Grups d'Ajuda Mútua (GAM's) que oferim són una important aposta pel model de treball comunitari que volem fomentar.


Són espais en què diverses persones que comparteixen un mateix problema o dificultat es reuneixen per intentar superar o millorar la seva situació.. Dir que aquests grups són un autèntic fenomen social dels nostres dies que va en augment donada la seva provada eficàcia en la seva contribució a la recuperació de les persones.


Aquests grups trenquen amb el model sanitari paternalista i sobreprotector imperant en la nostra societat en els quals els propis usuaris porten les regnes de la seva recuperació contribuint de ple en la seva empoderament. Aquí els experts són les mateixes persones que han patit vivències de sofriment tenint entre els seus pilars les relacions d'horitzontalitat.


Finalment destacar la importància d'associar a entitats com la nostra per unir forces per a la lluitar per un model de salut mental més comunitari i per donar suport i visibilitat a la tan fràgil salut mental de la nostra societat.


Podeu consultar tota la informació de la nostra entitat a la nostra pàgina web http://www.salutmentalblln.org o posar-se en contacte directament amb nosaltres en els telèfons 937.743.307-676.711.150.

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE