• Usuario

Descobreix noves aventures aquest Nadal

Aquest mesos de desembre i gener podem omplir el calendari de festes i viure tradicions molt antigues, que perviuen en el temps gràcies a l’entusiasme de la seva gent. Això es fa encara més evident pels volts de Nadal.

|

Aquest mesos de desembre i gener podem omplir el calendari de festes i viure tradicions molt antigues, que perviuen en el temps gràcies a l’entusiasme de la seva gent. Això es fa encara més evident pels volts de Nadal.


21 Castrum Fidelis


Castrum Fidelis


La Diputació de Barcelona ha desplegat la campanya “Nadal és molt més” , amb un espai web ple de propostes, activitats, tallers, fires i pessebres per viure les festes a les 12 comarques de la demarcació de Barcelona.


A més es durà a terme un sorteig de 3 vols en globus per a dues persones, on només es demana inscriure’s a algun dels butlletins de la Diputació. Si estàs interessat pots consultar les bases i participar-hi clicant aquí.


Butlleti


https://nadalesmoltmes.diba.cat/sorteig/


Fires, tradicions i espectacles


Es pot gaudir de la màgia dels mercats de Nadal,  a la província de Barcelona, a molts pobles i ciutats que organitzen fires on es poden comprar figuretes per al pessebre i tot tipus de guarniments tradicionals. En destaquem algunes, com la de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat, una de les més antigues de Catalunya, la de Gironella, amb molta tradició, la Fira de Santa Llúcia de Vilafranca del Penedès, també coneguda per les actuacions musicals que s’hi organitzen, o la Fira de l’Avet d’Espinelves, un dels mercats amb més encant del país.



25 Fira Nadal Mataru00f3


Fira de Nadal d'Igualada


Arreu del territori, també podrem gaudir de festes centenàries, com la de la Fia-Faia, que se celebra el 24 de desembre, a Bagà i Sant Julià de Cerdanyola, una tradició declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, la festa del Pi de Centelles, que té lloc el 30 de desembre o les festes dels reis d’Igualada, el 5 de gener. I no oblidem les representacions de Els Pastorets –com els de Súria, que daten del segle XIX, i conserven la versió tradicional-, i els pessebres vivents, com el de Corbera, el primer de Catalunya, que es pot veure entre el 30 de novembre i el 12 de gener.



6 Els pastorets de suria@slsetminaridesuria


Els Pastorets de Suria


Per qui vulgui gaudir de la gastronomia i el cava, productes estrella del Nadal, podran visitar el Christmas Market de Sant Sadurní d’Anoia, que inclou activitats a diferents cellers.


El Nadal arriba a la Xarxa de Parcs i les Biblioteques


Enguany, aquest Nadal la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona organitza tallers ornamentals amb elements de la natura i activitats familiar amb petits com passejades guiades per anar a buscar el tió, com les del Parc de la Serralada Litoral o el Parc d’Olèrdola.



27


Passejada guiada per anar a buscar al Tió al Parc de la Serralada Litoral


També, com cada any, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona ofereix un monogràfic especial nadalenc. Hi trobareu recomanacions de llibres, música i cinema, a banda d’una acurada selecció d'obres de les biblioteques de la Xarxa, activitats programades, descomptes i avantatges que podeu aprofitar si teniu el carnet de les biblioteques i l'especial de Nadal del portal infantil Gènius.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE