• Usuario

El projecte «Equipaments 2030» promou la transformació d’espais públics municipals en equipaments capdavanters, sostenibles i educadors

En el context actual, els municipis s’enfronten a tres grans reptes globals: el canvi climàtic, l’augment de la intolerància i de les desigualtats socials i la desconfiança envers la democràcia. Fer front a aquests reptes i contribuir a la creació d’espais més participatius, més accessibles, més igualitaris i més sostenibles suposa un desafiament enorme per als municipis.

 

|

EQUIPAMENTS2
Equipaments participatius: El jovent ha contribuït en el disseny de l’Espai jove La Nau, de Vilafranca del Penedès | Diputació de Barcelona

 

Per aquesta raó la Diputació de Barcelona ajuda a transformar les instal·lacions i els espais municipals de la província perquè esdevinguin equipaments responsables i educadors amb un paper més actiu i inclusiu a la societat. Cal una nova mirada que superi els límits de l’edifici i que integri l’entorn, les persones i la comunitat. Amb l’Agenda 2030 com a guia i horitzó de futur, la Diputació ho fa amb la convicció que per dibuixar un futur millor es necessita donar impuls a un nou tipus d’equipaments. 

 

«Equipaments 2030» és el nou projecte transformador de la Diputació de Barcelona que té com a finalitat transformar i dotar de nou significat els 6.118 equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut que hi ha a la província. Es treballa perquè tots aquests edificis i espais puguin ser participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles, compromesos amb l’Agenda 2030 i amb la Carta de Ciutats Educadores. Aquests equipaments han de convertir-se en l’epicentre de la transformació i de la transmissió de valors com ara la inclusió, la diversitat, la no-discriminació, la interculturalitat, l’equitat de gènere, la igualtat de drets, la participació democràtica i la ciutadania activa. Aquest projecte compta ja amb l’adhesió de 268 ajuntaments barcelonins i amb una inversió de 8.700.000 euros.

 

El projecte compta amb 268 ajuntaments adherits i una inversió de 8.700.000 €

 

Els equipaments públics municipals no són només espais construïts, sinó que també són punts de trobada, de convivència, de relacions socials i de construcció de ciutadania activa. A través del projecte «Equipaments responsables i educadors» es faran un seguit d’actuacions en aquests espais per redefinir-los i per dotar-los de significats més oberts, d’acord a quatre pilars fonamentals: participació, accessibilitat, igualtat/integració i sostenibilitat.

 

D’una banda, es fomentarà la participació activa de la ciutadania en la gestió i la governança dels espais, per tal d’arrelar un sentit de comunitat i de responsabilitat cívica. 

 

A més, es garantirà l’accés universal i equitatiu a tota la ciutadania, sense cap mena de discriminació o barrera, sigui per raons econòmiques, de gènere, d’edat, de nacionalitat, de color, de llengua, de discapacitat, d’orientació sexual o de religió. 

 

 

EQUIPAMENTS3
Equipaments accessibles: Al camp de futbol de Cardedeu, els escolars participen en el programa “Juguem amb valors” | Diputació de Barcelona

 

 

Es treballarà també perquè aquests espais siguin espais lliures de masclisme i de qualsevol mena d’abús, discriminació o violència, i perquè esdevinguin punts de trobada i de convivència intergeneracional i intercultural entre veïns. 

 

Per últim, s’invertiran recursos per transformar els edificis, espais i instal·lacions en equipaments sostenibles i ambientalment responsables, compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic, amb l’eficiència energètica i amb l’economia circular. 

 

Des de la Diputació de Barcelona es vol atorgar un reconeixement de compromís i de qualitat a totes les instal·lacions i espais municipals compromesos amb els objectius d’aquest projecte, mitjançant un distintiu visible per a la ciutadania, per tal que s’evidenciï a primer cop d’ull la gestió responsable i educadora dels equipaments participants.

 

LOGO
Distintiu «Equipaments 2030» | Diputació de Barcelona

 

 

El projecte «Equipaments 2030» està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

Aquest projecte promou la transformació d’instal·lacions i espais públics en equipaments capdavanters, sostenibles i educadors quant a salut, benestar, educació de qualitat, igualtat de gènere, energies assequibles i no contaminants, innovació i millora d’infraestructures, reducció de les desigualtats i contribució en la configuració de ciutats i comunitats sostenibles.

 

Més informació a:

www.diba.cat/web/pam-2020-2023/equipaments-responsables-i-educadors-2030

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE