El tinent d’alcalde de Martorell, d’ERC, es nega a respondre en castellà a una ciutadana

|Martorell 1


Els fets van succeir al final de les sessions plenàries durant l’inici de la part reservada a la Participació Ciutadana La senyora va entrar per registre, com marca el reglament, algunes preguntes relacionades amb la presència de rates i insectes diversos als voltants del carrer Prat de la Riba de Martorell, degut al mal estat de conservació de la zona de La Sínia, motiu de queixa constant per part dels veïns i veïnes, en especial per l’acumulació d’escombraries a la zona.


Les preguntes havien estat registrades en castellà i així les va formular la senyora, d’uns setanta anys d’edat. El Alcalde va respondre en castellà i li va di que la pregunta la respondria el regidor encarregat d’aquests afers, Adolf Bargués. Quan aquest va començar l’exposició, la senyora amablement va demanar si us plau si podia ser en castellà donat que si bé era resident a Catalunya, havia crescut fora i entendria millor la resposta en castellà, el regidor va respondre negativament i va continuar en català.

"Per a més inri, la resposta, molt senzilla tenint en compte que els terrenys són privats i l’Ajuntament només pot requerir la neteja dels mateixos, estava redactada amb paraules tècniques i conceptes complicats per a qualsevol persona", segon explica Moven Martorell.


El Alcalde, en acabar el seu tinent d’Alcalde, va preguntar a la senyora si tenia alguna pregunta més. La senyora,visiblement nerviosa, va dir que sí i va insistir en les preguntes anteriors, fent evident que no havia entès el que el regidor Bargués li havia respost. Des de Movem Martorell volem mostrar el més absolut rebuig al que considerem un menyspreu vers una persona que ha esperat pacientment tota la sessió plenària fins a mitja nit per escoltar una resposta que hauria pogut entendre millor si s’hagués imposat el respecte per davant de la intolerància.


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial