• Usuario

L'hospital Bellvitge rep en donació una escultura de Boa Mistura

s tracta d’una escultura de gran format encarregada pel centre comercial Westfield La Maquinista, que ara la dona a l’hospital

|

Hospitalbellvitge

Obra de Boa Mestre ubicada a l'Hospital de Bellvitge



L’Hospital Universitari de Bellvitge ha rebut en donació una obra de Boa Mistura, equip multidisciplinari amb arrels en el grafit nascut el 2001 a Madrid. Es tracta d’una instal·lació escultòrica de gran format encarregada pel centre comercial Westfield La Maquinista, que ara la dona a l’hospital i que restarà instal·lada de forma permanent a la terrassa de l’edifici de Consultes Externes.


Des d’un punt de vista s’hi pot llegir el vers Jo et portaré l’aire i, des del contrari, la seva continuació d’on bufi el vent. Aquest text és una adaptació d’un fragment de la cançó Hospital del mar d’Els Pets, estrenada el 2001. La cançó parla d’una persona hospitalitzada, i el grup en va fer una nova versió l’any passat dedicada als professionals sanitaris i als malalts de COVID-19.


Les obres de Boa Mistura acostumen a tenir un caràcter efímer. Tot i això, en aquest cas han fet una excepció donat el caràcter marcadament social de la peça. Tal i com explica Pablo Purón, un dels integrants del col·lectiu Boa Mistura, “assumim que les nostres obres tenen un caràcter efímer pel fet d’estar instal·lades en un entorn incontrolable com és la via pública. Aquest cas és diferent, i volíem que fos una instal·lació permanent, que  formi part del dia a dia de l’hospital, de pacients, famílies, treballadors i treballadores”.


El col·lectiu artístic Boa Mistura va presentar l’obra el passat mes de juny en el marc del festival Urban Walls 2021 organitzat pel centre comercial Westfield La Maquinista, i on es va poder veure fins al mes d'agost. Urban Walls va néixer com la mostra d’art urbà a l’aire lliure més gran de l’Estat i va comptar amb la participació de destacats artistes internacionals. 


Un cop finalitzat l’esdeveniment, i gràcies a la donació de Westfield La Maquinista i la producció de l’agència HACHE, l’obra resta installada a l’exterior del bloc de Consultes Externes de l’Hospital de Bellvitge.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE