El funeral del pintor Joan Torras i Viver s'oficiarà aquest dijous a Sant Feliu

|

Santfeliullobregat

Joan Torras davant una de les seves pintures/ @CatalunyaReligió


Autor d'art sacre, Torras i Viver va destacar especialment en obra mural i vitralls d'esglésies, capelles, escoles i santuaris en diversos punts de Catalunya. A més era un prestigiós retratista.


El pintor santfeliuenc prové d'una saga d'artistes ja que el seu besavi, Tomás Viver, va crear un important taller artístic de decoració a Sant Pere de Terrassa, i va ser un dels principals impulsors de les arts decoratives de la Terrassa industrial del segle XIX. El seu avi, Pere Viver, va seguir el deixant i és un dels pintors més reconeguts de l'Escola Paisatgística de Terrassa, un llegat que arriba fins a Antònia Viver, la mare de Joan Torras, que va ser la seva primera mestra.


Del pintor santfluenc, Joan Torras, destacava el seu estil senzill, harmònic i respectuós, la seva capacitat expressiva i la seva claredat del traç en el dibuix, a més del seu ampli coneixement de recursos pictòrics. 


El mateix Torras explicava que "la seva obra neixia de l'emoció i del sentiment", esdevinent per això en un dels referents en pintura mural contemporània de temàtica eclesial a Catalunya, juntament amb en Llucià Navarro o l'estirp familiar dels Minguell. 


UNA VIDA DEDICADA A LA PINTURA


Torras va començar a dibuixar des de molt petit i en la seva infància i joventut va passar per diversos estudis on va aprendre i va perfeccionar la seva tècnica. En 1957 va acabar els seus estudis de Belles arts a Barcelona i es va prendre dos anys per recórrer Europa i anar a les principals fonts de l'art del vell continent a França, Itàlia i Holanda.


Després de les seves primeres exposicions va iniciar un intens període dedicat a la pintura mural i d'art sacre que alternarà amb la pintura de cavallet, estil al que es consagra decididament a partir de 1966. 


Va pintar el seu primer mural el 1949 a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona i després ho va fer en parròquies de Sant Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Martorell i en la catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat.


També va pintar en 1957 la capella i residència de religioses de l'Hospital de Sant Pau (1957), el Santuari de la Pietat d'Igualada (1959), l'Asil Valldejuli de Barcelona (1961), la Parròquia de Canyelles (1962), la Parròquia de Banyeres del Penedès (1962), la Parròquia de Dosrius,(1962), el Collegi de les Mercedàries de Martorell (1962), l'antiga capella de la Clínica Dexeus de Barcelona (1963) o les parròquies de Navàs (1963), de Sant Climent de Llobregat (1963) i de Santa Eulàlia de Mèrida a l'Hospitalet (1964) entre moltes d'altres.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial