• Usuario

Gavà decreta dos dies de dol per la mort de l'històric alcalde Dídac Pestaña

L'Ajuntament  de Gavà ha decreta dos dies de dol pel decés de Dídac Pestaña, alcalde de la ciutat de 1985 a 2005. Les banderes dels edificis oficials onejaran a mig pal.

|

Didac

Dídac Pestaña/ @PSCBegues


L'Ajuntament de Gavà i el PSC han informat aquest dilluns de la mort de l'històric alcalde d'aquest municipi, Dídac Pestaña de 63 anys, que va accedir a l'alcaldia l'any 1985 i que va concórrer a les eleccions en 1987, 1991, 1995, 1999 i 2003 sempre guanyant per majoria absoluta. L'any 2005 va renunciar a la vara de comandament després de 20 anys en el càrrec en una època de relleus al Baix Llobregat.



Missatge de l'alcaldessa de Gavà Gemma Badia a Twitter/ @gebadia


Durant els seus mandats municipals Gavà va viure la primera gran transformació amb la construcció dels barris del Sector Oest, Les Bòbiles i Central Mar. Es van renovar el passeig Marítim, el Museu de Gavà ( l’any 1991) i les rieres de les Panes i Sant Llorenç i es va inagurar l’Estadi Municipal La Bobila.


Una de les obres més emblemàtiques del seu pas per l’alcaldia va ser la construcció del nou edifici de l’Ajuntament, la biblioteca Josep Soler Vidal i la remodelació de la plaça de Jaume Balmes. Al 2005, quan per una decisió personal marxava de l’alcaldia, va deixar enllestides actuacions com el Parc Arqueològic Mines de Gavà, el Centre d’Història de la Ciutat i la conversió del centre de la ciutat en una zona de vianants.


Durant els seus mandats es va posar en marxa, l’any 1998, Gavà Televisió, el butlletí municipal El Bruguers va passar a tenir una edició mensual i es van renovar les instal·lacions de Ràdio Gavà. També durant la seva gestió com alcalde es va posar en marxa el portal web gavaciutat.cat i l’edició digital del butlletí El Bruguers.


Dídac Pestaña va ocupar el carrec de vicepresident de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona entre els anys 2007 i 2015


Per exprés desig de la família, el funeral tindrà un carácter íntim.


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE