Cornellà de Llobregat i Aigües de Barcelona s'alien contra la pobresa energètica

|

7b37a030 0468 4177 9e78 5c1421fcd3a1

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, amb Rubén Ruiz, director general d’Aigües de Barcelona. /@Ajuntament de Cornellà de Llobregat


L'Ajuntament de Cornellà i Aigües de Barcelona han signat aquest dilluns, 12 de juliol, la renovació del protocol per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica, donant continuïtat al signat el març de 2017. L’objectiu del protocol és fixar el procediment per garantir el subministrament d’aigua a qui no el pugui pagar per manca de recursos econòmics, en aplicació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.


El protocol se suma a les mesures posades en marxa unilateralment des de 2012 per Aigües de Barcelona per no tallar l’aigua a ningú que no la pugui pagar. A més de garantir l’aigua, la companyia disposa d’un Fons de Solidaritat per ajudar a pagar el consum d’aigua a les famílies amb dificultats. 


Aquest fons, que es gestiona en coordinació amb els serveis socials dels municipis de l’àrea metropolitana proveïts per Aigües de Barcelona, ja ha bonificat la factura de l’aigua a més de 44.000 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 19 milions d’euros. A Cornellà de Llobregat, s’han atorgat ajudes a més de 1.600 famílies, a les quals s’han destinat més de de 900.000 euros.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial