L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua continuen impulsant un model d’economia circular al municipi

|

Gemma Badia Ruben Ruiz Carlos Montero


Gemma Badia-Ruben Ruiz-Carlos Montero. @Ajuntament de Gavà


L’objectiu del nou conveni, exemple de col·laboració publico privada, és donar continuïtat al projecte Circular Gavà en el que es van identificar 10 sinergies potencials entre actors territorials a través de l'anàlisi dels fluxos d'aigua, energia i residus per tal d’aplicar els principis de l’economia circular com a mitjà per garantir la sostenibilitat social, econòmica i ambiental de la ciutat. També per avançar en la implementació d’importants iniciatives, liderades per l’Ajuntament de Gavà, per progressar en el nou paradigma econòmic i consolidar Gavà com a referent europeu en sostenibilitat urbana.


L’alcaldessa de Gavà ha agraït a Aigües de Barcelona i a Cetaqua el seu “important compromís per contribuir a què Gavà continuï avançant en un camí necessari, el de l’economia circular i la innovació, que respon als fonaments de la gestió municipal”. Badia ha destacat que aquest conveni estableix “uns nous objectius quant al reaprofitament de l’aigua i dels residus, en definitiva, quant al repte que tenim per endavant les ciutats per fer front al canvi climàtic, per dotar-nos de les eines per a la regeneració, la recuperació i la sostenibilitat ambiental”.


En el marc del projecte Gavà Circular, i en l’àmbit aigua, el nou conveni estableix la promoció d’ accions per facilitar la implementació de la reutilització.


En concret, es demostrarà la viabilitat de la utilització de les aigües regenerades per a usos no potables al municipi, mitjançant la implementació d’un punt de recàrrega d’aigua i l’estudi de viabilitat d’un segon a un polígon industrial.


Ruben Ruiz, director general d’Aigües de Barcelona, ha posat en valor aquesta aliança “per tal d’impulsar l’ús d’aigua regenerada i acompanyar la ciutat de Gavà en el seu lideratge com a referent en economia circular i resiliència hídrica”.


Per la seva part, Carlos Montero, director general de Cetaqua, ha comentat que “a Cetaqua orientem els nostres projectes per provocar un impacte sostenible i positiu al territori, aportant solucions d'aplicació real basades en els principis de l’economia circular”.


D’altra banda, en l’àmbit energia-residus es durà a terme la identificació de solucions per implementar un projecte pilot de recollida selectiva de residus en els polígons del municipi i avenços en el model de gestió energètica amb la difusió de bones pràctiques i oportunitats de negoci entre el teixit empresarial.COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE