• Usuario

El martorellenc Eduard Pujol a qui ningú ha denunciat al Jutgat reitera la seva innocéncia

El partit ha constat que no hi ha hagut denúncies al jutjat després de ser apartat l’octubre del 2020 per un presumpte cas d’assetjament sexual.

|

Eduard Pujol (JxCat) en rueda de prensa

Eduard Pujol al Parlament quan era Portaveu de JxCAT/ @EP



JxCat ha restituït aquest dilluns la militància al que va ser el seu exportaveu al Parlament, Eduard Pujol, que va ser apartat a l'octubre del 2020 per un presumpte cas d'assetjament sexual, després de constatar que no hi ha hagut denúncies al jutjat.


Ho ha anunciat en una roda de premsa el secretari general del partit, Jordi Sànchez, en la qual ha avançat que aquest procés de “restitució” comença amb la devolució de la militància i continuarà per altres vies: “En conversa amb ell treballarem perquè hi hagi el màxim de restitució possible.”


El 26 d'octubre passat, JxCat va suspendre cautelarment de militància el seu fins llavors portaveu parlamentari i el va forçar a renunciar al seu escó, després de rebre denúncies que apuntaven a un presumpte cas d'assetjament sexual.


Sànchez ha assenyalat que en les converses amb Pujol hi ha hagut “disculpes”, però ha dit que el comportament de JxCat en el cas “és el que tots els protocols d'assetjament recomanen”. “Per a JxCat serà un motiu de satisfacció que Eduard Pujol accepti tornar a militar i que puguem tornar a treballar per arribar a les aspiracions de la independència”, ha indicat.



EDUARD PUJOL REITERA LA SEVA INNOCÈNCIA


El exportavoz de Junts en el Parlament Eduard Pujol ha considerat aquest dimarts que la decisió del partit d'aixecar la suspensió de la seva militància és un "primer pas" cap a la seva rehabilitació pública, i creu que és l'inici del camí de la reparació del mal que se li va infligir després de ser acusat d'un presumpte cas d'abús sexual.

"Restituiré el meu honor. Vaig respectar la decisió del meu partit, malgrat ser profundament injusta. Que ara m'hagin aixecat la suspensió de la militància és un primer pas cap a la meva rehabilitació pública. Sabia que aquest moment arribaria perquè les mentides, al final, cauen pel seu propi pes", ha destacat en un comunicat.

Així, subratlla que sempre ha manifestat la seva innocència i que ho demostraria, i ha constatat que ha estat ell, i no les dones que ho acusaven, qui ha recorregut a la justícia interposant, durant la primera setmana de desembre de l'any passat, dues querelles --una per calúmnies i una altra per calúmnies i amenaces-- que es van admetre a tràmit, i que seguiran la seva tramitació.

"Per aquest motiu em toca ser prudent: no he volgut mai interferir en el procés judicial", ha afegit Pujol, que manté la seva voluntat d'arribar fins al final per a evitar que el que li ha ocorregut es repeteixi.

Després d'apuntar que el gest de restituir-li la seva militància en Junts és important però insuficient, ha assegurat que s'alegra per la seva família i el seu entorn, que sempre li ha cregut i defensat, i ha acusat les dones que l'assenyalaven de triar aquest camí expressament: "Sabien el que feien. Difama que alguna cosa queda, aprofitant-se de la gent que les va voler escoltar en un moment en què la defensa dels drets de les dones és més necessària que mai".

"Però elles només buscaven airejar mentides públicament sense que els importés res més. A aquestes persones no els ha importat ni la veritat, ni la protecció de cap dret, ni tampoc el mal que fan", ha lamentat.

Per això, ha recalcat que estarà al costat de totes les víctimes que sofreixin qualsevol tipus d'abús, però espera que el seu testimoniatge serveixi "per a fer les coses bé i que la lluita contra qualsevol classe d'assetjament, agressió o violència --especialment a la dona-- és faci evitant judici mediàtics precipitats que, sense cap base, lesionen persones i trajectòries vitals". 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE