• Usuario

Ernest Maragall: “Barcelona ha anat perdent perfil, s’ha afeblit”

El cap de files d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, va anunciar aquest dimarts durant la conferència de balanç de la meitat de mandat al MUHBA,, que vol ser el candidat dels republicans a les eleccions municipals del 2023. 

|

Ernest maragall pte mesa edad parlament 1

@EP


El cap de files d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, va anunciar aquest dimarts durant la conferència de balanç de la meitat de mandat al MUHBA, que vol tornar a ser candidat dels republicans a les eleccions municipals del 2023. Encara que primer “haig de saber si estic en condicions, i m’ho diran més ells que jo mateix, perquè tinc 78 anys”, va afegir.


El republicà també va presentar la seva formació com a “alternativa" a un "govern municipal està format per una part que vol decréixer, els Comuns, i una altra que vol tornar al creixement al preu que sigui, el PSC. El resultat és un executiu sense projecte clar per a Barcelona i que ha perdut el nord”, explicava.  “Barcelona ha esdevingut objecte i no subjecte. Ha anat perdent perfil, s’ha afeblit. La ciutat no és avui partícip de les decisions que l’afecten”, va alertar.


El líder d’ERC va posar al damunt la taula els tres eixos que ERC proposa per transformar Barcelona. 


El primer l’urbanisme estratègic com a alternativa al tàctic dels Comuns com ampliar els espais de vianants, baixar les motos a la calçada o, inclús, obrir el Parlament a la ciutat. També va demanar centrar les mirades al nord de la ciutat, concretament a l’Eix Besòs i fer créixer la indústria i l’habitatge.


L'altre un model econòmic intel·ligent, Maragall ho té clar: “No volem el creixement a qualsevol preu dels socialistes, ni el decreixement que proposen els Comuns. Volem un creixement intel·ligent, aprofitant tot el talent. Hi ha tres grans sectors que han de tenir un rol clau en l’ocupació: salut, educació i nova construcció”.


La tercera pota será la transformació social: “El jovent ens marca el rumb, l’educació i la cultura són el fonament, la ciència és la resposta i el treball i els salaris en són la garantia. Articulem i enfortim el nostre sistema d’Universitats i centres de recerca, i posem al servei de la ciutat un gran projecte científic al Besòs”, va concloure.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE