L’estiu, un temps perquè infants i joves gaudeixin

Aquest 2021 es tornaran a obrir pas a tota Catalunya i amb total seguretat activitats de lleure, educatives i esportives per a infants i joves.

|


5

Activitats de lleure de qualitat perquè infants i joves gaudeixin de l’estiu | ShutterstockAmb el suport tècnic, material i econòmic de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments tornen a demostrar el seu compromís i treballen plegats perquè infants i joves disposin d’una oferta prou àmplia i diversa per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats en el conjunt de les activitats educatives i de lleure que s’organitzen arreu del territori.


Els ajuntaments s’estan bolcant en la preparació de l’oferta de lleure en temps de vacances per a infants i joves i compten ja amb un ampli catàleg de recursos i serveis d’estiu. Dissenyen activitats, estableixen ajuts i cedeixen espais i materials a les entitats de lleure i esportives dels seus municipis, a més de donar suport a les famílies a través de beques, reducció de preus i activitats gratuïtes.


Malgrat que les actuals dades sanitàries són millors, tot fa preveure que aquest estiu es mantindran moltes de les mesures de seguretat que encara ara cal aplicar. I és per això, que des de la Diputació de Barcelona es continua treballant en diverses línies de suport per acompanyar els ajuntaments en l’organització d’activitats. A més, s’han intensificat i reforçat els espais de relació amb el personal tècnic municipal i els responsables polítics dels ajuntaments de la província de Barcelona. I se segueixen impulsant els contactes amb els agents educatius, esportius i de lleure per compartir propostes i criteris que ajudin a fomentar i promoure l’organització d’activitats segures i de qualitat. 


1

Les activitats de lleure contribueixen al benestar i a l’educació d’infants i joves | Shutterstock


Juntament amb aquest treball, la Diputació de Barcelona torna a posar a disposició del món local i del conjunt de la ciutadania el web Per un estiu segur per a tothom: activitats d’estiu 2021, on els professionals dels àmbits de l’esport, el lleure, la joventut i l’educació poden trobar tot un seguit de recursos normatius, educatius i recomanacions amb la voluntat de contribuir a planificar i organitzar activitats locals per a infants i joves, des d’una perspectiva municipal, equitativa i de qualitat.


La web s’anirà actualitzant, i en ella, a banda de les mesures i recomanacions sanitàries i higièniques, s’hi poden trobar també materials educatius, esportius i de lleure organitzats per temàtiques d’interès, com ara autoconeixement i orientació, hàbits saludables, sexualitat i gènere, activitats esportives i acompanyament emocional; o per grups d’edat, de 6 a 9 anys, de 10 a 14 anys o de més de 14 anys.


La Diputació anima a fer ús dels recursos i orientacions d’aquest web, que vol esdevenir un lloc de referència on buscar informació actualitzada per a un estiu en què tot torna a ser possible.

Una vegada passat l’estiu, la Diputació de Barcelona seguirà oferint formació i recursos per orientar, acompanyar i ajudar els ajuntaments i la comunitat educativa, esportiva i juvenil en el disseny i la preparació del nou curs.


Més informació a www.diba.cat/web/activitats-estiu/


Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon, especialment, als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats” i número 4: “Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom”. Els17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’Agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE