Begues reclama que s’aclareixi l’origen de les tremolors registrades al Parc del Garraf

|

El passat 11 de maig els veïns i veïnes de Begues, al límit del parc Natural del Garraf van sentir fins a cinc tremolors. Des de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, asseguren que aquests tremolors no són d'origen tectónic. 


L'Institud Cartogràfic compta amb una estació sísmica al parc del Garraf i ofereix les dades dels seus sismógrafs en directe. Així doncs diversos ciutadans es pregunten l'origen dels tremolors que registren els sistemes de vigilancia sísmica com els del passat 11 de maig a Begues. Des del consistori del municipi del Baix Llobregat han sollicitat amb urgència la convocatòria de la comissió de seguiment de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan. Doncs els tremolors podrien haver estat originats per diverses explosions de gas que haurien tingut lloc a l’abocador del Garraf, actualment encara en procés de restauració. Així el consistori ha contactat amb el director de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus de l’AMB, Joan Miquel Trullols, i ha fet arribar una sol·licitud al mateix ens, responsable de la gestió de l’abocador, en la qual el tinent d’alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Joan Molina, a més de manifestar la seva preocupació sollicita que es convoqui amb urgència la comissió de seguiment de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan.


Ayuntamiento begues

Ajuntament de Begues. @EP


Per la seva banda des de l’AMB s’ha confirmat a l’Ajuntament de Begues que han encarregat un dictamen a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, amb la voluntat d’aclarir els fets i conèixer el seu origen precís.

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR COIGES GLOBAL BUSINESS SIGLO XXI SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE