• Usuario

Begues reclama que s’aclareixi l’origen de les tremolors registrades al Parc del Garraf

El consistori ha sollicitat amb urgència la convocatòria de la comissió de seguiment de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan

|

El passat 11 de maig els veïns i veïnes de Begues, al límit del parc Natural del Garraf van sentir fins a cinc tremolors. Des de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, asseguren que aquests tremolors no són d'origen tectónic. 


L'Institud Cartogràfic compta amb una estació sísmica al parc del Garraf i ofereix les dades dels seus sismógrafs en directe. Així doncs diversos ciutadans es pregunten l'origen dels tremolors que registren els sistemes de vigilancia sísmica com els del passat 11 de maig a Begues. Des del consistori del municipi del Baix Llobregat han sollicitat amb urgència la convocatòria de la comissió de seguiment de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan. Doncs els tremolors podrien haver estat originats per diverses explosions de gas que haurien tingut lloc a l’abocador del Garraf, actualment encara en procés de restauració. Així el consistori ha contactat amb el director de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus de l’AMB, Joan Miquel Trullols, i ha fet arribar una sol·licitud al mateix ens, responsable de la gestió de l’abocador, en la qual el tinent d’alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Joan Molina, a més de manifestar la seva preocupació sollicita que es convoqui amb urgència la comissió de seguiment de les obres de clausura del dipòsit controlat de la Vall d’en Joan.


Ayuntamiento begues

Ajuntament de Begues. @EP


Per la seva banda des de l’AMB s’ha confirmat a l’Ajuntament de Begues que han encarregat un dictamen a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, amb la voluntat d’aclarir els fets i conèixer el seu origen precís.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE