La Diputació de Barcelona reobre parcialment el servei de préstec de material esportiu als municipis

|

Aquest servei estava suspès des de l’inici de la declaració de l’estat d’alarma motivat per la pandèmia, i ara es torna a posar en funcionament. En una primera fase només s’ofereix als ens locals material per a l’organització d’esdeveniments esportius. En funció de la valoració de l’experiència, s’anirà ampliant el servei a altres tipus de materials. 


Més duna desena d’ajuntaments ja han fet reserves. El primer, el municipi de Sora, que estrenarà la represa amb quatre carpes per a les activitats esportives de les Festes Sant Isidre.La Diputació de Barcelona fa molts anys que posa a disposició dels municipis el servei de préstec de material esportiu i recreatiu perquè tinguin la possibilitat de disposar-ne, de forma puntual i gratuïta, i contribuir així a dinamitzar les activitats fisicoesportives locals.


Es tracta d’un recurs molt valorat per part dels ajuntaments, ja que els permet utilitzar un material que només necessiten de manera puntual, sense haver-lo d’adquirir. Per això s’entén que la major part dels consistoris sol·licitin diversos tipus de material cada any. 


Material esportiu A

@DiputacióBarcelona


Per començar, només material per a esdeveniments esportius

De moment, la reobertura del servei és per a materials que es poden demanar en préstec per celebrar esdeveniments esportius.


Es tracta d’elements com arcs inflables, carpes, banderoles, pòdiums, tanques, bastons de marxa nòrdica, material per a futbol 3x3 o contenidors de brossa. Suposen aproximadament el 10% dels materials que se serveixen en condicions normals.


En aquesta reobertura parcial, se seguiran els protocols de mesures preventives per fer front a la Covid-19, la desinfecció, la neteja i la quarantena del material i els protocols d’actuació del personal del magatzem d’esports.


A mesura que les condicions millorin i es valori com funciona aquesta primera fades s’anirà augmentant el nombre de materials disponibles per al préstec.


Material esportiu i recreatiu per a la ciutadania


El servei íntegre de préstec de material inclou una gran diversitat d’elements. D’una banda, material sensibilitzador (cadires de rodes esportives, bastons per a invidents, jocs de l’oca sense barreres...), de l’altra, material recreatiu (xanques, bitlles catalanes, jocs populars, tobogans inflables...), material esportiu (bastons de marxa nòrdica, caiacs i canoes, porteries inflables, tennis taula...), i el material per a l’organització d’esdeveniments esportius que, com hem dit, es troba ja a disposició dels consistoris.


Qualsevol ens local de la província de Barcelona que estigui adherit al protocol general de col·laboració pot sol·licitar el préstec del material seguint les condicions de cessió i utilització establertes. 


Pocs préstecs al 2020


Només 55 municipis van fer ús del servei de préstec de material esportiu i recreatiu el 2020, i es van realitzar un total de 201 préstecs. Respecte als indicadors del 2019, el nombre de préstecs va descendir el 89,8 %, a causa del tancament del servei, a partir del 13 de març, per la pandèmia. El context de confinament va motivar que els municipis poguessin organitzar ben pocs esdeveniments i activitats esportives.


Em canvi l’any anterior, el 2019, 221 municipis van fer ús d’aquest servei, i es van realitzar 2.052 préstecs en total. 


Respecte als indicadors del 2018 el nombre de préstecs va experimentar un lleu increment del 6%. A més, es van efectuar 58 serveis gratuïts de transport de material per a ens locals de menys de 2.500 habitants.


Amb la nova etapa de represa del servei, i amb les previsions de millora de la situació sanitària, s’espera que les dades de préstec es vagin normalitzant progressivament.


COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal Cookies Consejo editorial
AMIC CLABE