• Usuario

La Diputació de Barcelona reobre parcialment el servei de préstec de material esportiu als municipis

La Diputació de Barcelona ha reobert parcialment el servei de préstec de material esportiu als ajuntaments de la província a partir del 3 de maig.  Aquest servei estava suspès des de l’inici de la declaració de l’estat d’alarma



|

Aquest servei estava suspès des de l’inici de la declaració de l’estat d’alarma motivat per la pandèmia, i ara es torna a posar en funcionament. En una primera fase només s’ofereix als ens locals material per a l’organització d’esdeveniments esportius. En funció de la valoració de l’experiència, s’anirà ampliant el servei a altres tipus de materials. 


Més duna desena d’ajuntaments ja han fet reserves. El primer, el municipi de Sora, que estrenarà la represa amb quatre carpes per a les activitats esportives de les Festes Sant Isidre.



La Diputació de Barcelona fa molts anys que posa a disposició dels municipis el servei de préstec de material esportiu i recreatiu perquè tinguin la possibilitat de disposar-ne, de forma puntual i gratuïta, i contribuir així a dinamitzar les activitats fisicoesportives locals.


Es tracta d’un recurs molt valorat per part dels ajuntaments, ja que els permet utilitzar un material que només necessiten de manera puntual, sense haver-lo d’adquirir. Per això s’entén que la major part dels consistoris sol·licitin diversos tipus de material cada any. 


Material esportiu A

@DiputacióBarcelona


Per començar, només material per a esdeveniments esportius

De moment, la reobertura del servei és per a materials que es poden demanar en préstec per celebrar esdeveniments esportius.


Es tracta d’elements com arcs inflables, carpes, banderoles, pòdiums, tanques, bastons de marxa nòrdica, material per a futbol 3x3 o contenidors de brossa. Suposen aproximadament el 10% dels materials que se serveixen en condicions normals.


En aquesta reobertura parcial, se seguiran els protocols de mesures preventives per fer front a la Covid-19, la desinfecció, la neteja i la quarantena del material i els protocols d’actuació del personal del magatzem d’esports.


A mesura que les condicions millorin i es valori com funciona aquesta primera fades s’anirà augmentant el nombre de materials disponibles per al préstec.


Material esportiu i recreatiu per a la ciutadania


El servei íntegre de préstec de material inclou una gran diversitat d’elements. D’una banda, material sensibilitzador (cadires de rodes esportives, bastons per a invidents, jocs de l’oca sense barreres...), de l’altra, material recreatiu (xanques, bitlles catalanes, jocs populars, tobogans inflables...), material esportiu (bastons de marxa nòrdica, caiacs i canoes, porteries inflables, tennis taula...), i el material per a l’organització d’esdeveniments esportius que, com hem dit, es troba ja a disposició dels consistoris.


Qualsevol ens local de la província de Barcelona que estigui adherit al protocol general de col·laboració pot sol·licitar el préstec del material seguint les condicions de cessió i utilització establertes. 


Pocs préstecs al 2020


Només 55 municipis van fer ús del servei de préstec de material esportiu i recreatiu el 2020, i es van realitzar un total de 201 préstecs. Respecte als indicadors del 2019, el nombre de préstecs va descendir el 89,8 %, a causa del tancament del servei, a partir del 13 de març, per la pandèmia. El context de confinament va motivar que els municipis poguessin organitzar ben pocs esdeveniments i activitats esportives.


Em canvi l’any anterior, el 2019, 221 municipis van fer ús d’aquest servei, i es van realitzar 2.052 préstecs en total. 


Respecte als indicadors del 2018 el nombre de préstecs va experimentar un lleu increment del 6%. A més, es van efectuar 58 serveis gratuïts de transport de material per a ens locals de menys de 2.500 habitants.


Amb la nova etapa de represa del servei, i amb les previsions de millora de la situació sanitària, s’espera que les dades de préstec es vagin normalitzant progressivament.


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE