• Usuario

Barcelona crea un espai de diàleg amb els agents econòmics de la ciutat per potenciar la reactivació econòmica

Grans empreses, PIMES, clústers, persones autònomes i emprenedores, start-ups, inversors, universitats, a més de parcs científics, tecnològics i de recerca constitueixen els diferents grups de contrast amb els quals es compartirà l'agenda econòmica de Barcelona per facilitar la implementació dels projectes de ciutat
|

L'Ajuntament de Barcelona crea una Taula d'Empreses Tractores de l'Economia i l'Ocupació amb representants de les principals companyies establertes a Catalunya i altres agents econòmics per tal de treballar conjuntament en la reactivació de la ciutat per als propers anys, conscients del seu paper com a locomotores de l'economia local.


Aquest espai estable de debat sobre el futur de la ciutat donarà continuïtat a les trobades Barcelona React 2021 que van tenir lloc al DHub entre el 13 i el 16 d'abril i s'estructurarà en base a les prioritats que recull el Barcelona Green Deal, el full de ruta econòmic municipal per a la propera dècada que té per objectiu fer de Barcelona una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s'han vist accelerats per la pandèmia.


La Taula d'Empreses Tractores de l'Economia i l'Ocupació mantindrà trobades periòdiques amb els principals actors econòmics de la ciutat i la seva àrea d'influència. Aquest espai servirà per presentar l'agenda urbana i econòmica de Barcelona per als propers anys i compartir l'estratègia per tal que els diferents agents puguin coordinar-se i facilitar la implementació dels projectes de ciutat.


La Taula neix com l'espai de diàleg dels grans agents econòmics de la ciutat per involucrar-los tant en la reactivació econòmica com en els projectes a llarg termini.


Durant els propers mesos s'han previst sessions de treball amb grans empreses, PIMES, clústers, persones autònomes i emprenedores, start-ups, inversors, universitats, i parcs científics, tecnològics i de recerca. L'objectiu, a banda d'accelerar la recuperació econòmica, és insitucionalitzar la col·laboració publicoprivada en un marc de cooperació i establir un diàleg regular que posi en relleu la voluntat de lideratge compartit en el disseny de la Barcelona del futur.


Economia


@EP


La primera de les trobades previstes tindrà com a interlocutores algunes de les principals empreses radicades a Catalunya. Una mesura que dóna resposta a l'acord assolit pel plenari del Consell Municipal a partir d'una proposta del grup de Barcelona pel Canvi.


En aquesta primera sessió, es presentarà i debatrà el BCN Geen Deal així com els principals projectes que es proposaran per a desenvolupar amb els Fons Europeus Next Generation EU. 


També és previst compartir les línies d'acció aportades pels diferents participants per tal d'articular accions conjuntes. La trobada és també un reconeixement a la feina que aquestes empreses ja estan fent com a generadores d'ocupació, i ha de servir per facilitar la implementació de les iniciatives que presentin.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE