• Usuario

ERC vol que l'Hospitalet doni suport a l'aprovació d'una llei integral trans

El grup republicà presenta una moció al Ple del mes de març reclamant el ple reconeixement dels drets de les persones trans, i el suport des de l'Hospitalet a que el Congrés dels Diputats tramiti i aprovi una llei trans estatal

|

El grup republicà ha presentat una moció al Ple de l'Hospitalet del mes de març reclamant el ple reconeixement dels drets de les persones trans, i el suport des de l'Hospitalet a que el Congrés dels Diputats tramiti i aprovi una llei trans estatal.


Colectivos Trans urgen una ley Trans


Colectivos Trans ante el Congreso de los Diputados/ @Ep


En la mateixa planteja que l'Hospitalet "es posicioni donant suport a les persones trans en el ple reconeixement dels seus drets, ja que, els col·lectius de persones trans estan lluitant per acabar amb la patologització, que se les segueixi considerant com a malaltes mentals, i que s'imposin processos mèdics, hormonals i quirúrgics per tal de veure reconeguda la seva identitat de gènere".


El regidor republicà Coque García ha explicat als mitjans que l'actual legislació, que permet el canvi de sexe registral des de l'any 2007, “exigeix encara informes psiquiàtrics i diagnòstic de disfòria de gènere, tot i que l'OMS va deixar de considerar al 2018 la transsexualitat com a trastorn mental”, i ha afegit que “l'Estat espanyol està fent tard en el reconeixement del dret a l'autodeterminació, sense imposar requisits mèdics ni hormonals, tal com recomanen la Comissió Europea i altres organismes internacionals”.


Coque García ha lamentat que “el xoc entre PSOE i Podemos, estan bloquejant l'aprovació d'una llei trans estatal, que reconegui plenament l'autodeterminació i abordi les necessitats d'aquests collectius de manera integral, incloent menors, persones grans, migrants i no binàries”. En aquest sentit, el regidor republicà ha assenyalat que “ja hi ha un esborrany elaborat pel Ministeri d'Igualtat amb la participació de les entitats, i si no ho volen fer a través del Consell de Ministres, cal aconseguir que s'aprovi per via parlamentària”. 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE