• Usuario

L'ACA invertirà més de 5 milions d'euros a Castelldefels per millorar la gestió dels vessaments d'aigües al mar

La construcció d'una infraestructura hidràulica en paraules de l'Ajuntamet de Castelldefels, "ens dona la solució al problema de les inundacions i els vessaments d’aigües residuals".

|

El Departament de Territori i Sosteniblitat de la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anunciat, a través del seu conseller, Damià Calvet, i del director de l’ACA, Lluís Ridao, el seu compromís de destinar més de 5 milions d’euros a la construcció de l'Estació de Bombament d'aigües pluvials del carrer Aragó.  Una infraestructura hidràulica, llargament reivindicada per l’Ajuntament de Castelldefels, per minimitzar les inundacions al municipi i gestionar de forma òptima la sortida d'aigües al mar. 


En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha assenyalat que: “la construcció de l’Estació de Bombament al carrer Aragó és una reivindicació històrica a Castelldefels, que ens ha de permetre evitar inundacions als carrers de la nostra ciutat. Per aquest motiu, celebrem l’acord arribat amb l’ACA per la inversió dels més de 5 milions € en la construcció de l’Estació. Una inversió que permetrà solucionar bona part dels problemes derivats de les fortes pluges al nostre municipi, gestionar de forma adient la sortida d’aigües al mar, i continuar abordant els reptes en matèria climàtica i sostenibilitat de Castelldefels."



El colector de aguas residuales de Castelldefels (Barcelona), en una imagen de archivo.

@EP


Aquesta partida econòmica forma part de les actuacions de prevenció i defensa contra les inundacions que l’ACA durà a terme per millorar el drenatge de la plana del delta

del Llobregat i les lleres, que inclou també actuacions a la riera de Canyars i la riera de

Can Vinader.


L’estació de bombament permetrà impulsar la sortida d'aigües i gestionar el sistema de drenatge facilitant la sortida a mar perquè el sistema funcioni a ple rendiment i l'afectació de les inundacions i vessaments sigui el menor temps posible.


L’actual collector es troba estructuralment malmès com a conseqüència de nombrosos anys de servei. L'obra està previst que comenci a finals d’any. L'objectiu de l'obra és evitar més trencaments, reparacions d'emergència i el corresponent impacte ambiental que tot això ocasiona. 


La substitució del collector d’aigües residuals, completarà la xarxa d’infraestructures hidràuliques de la ciutat. L'actual collector interceptor de Castelldefels, que condueix les aigües grises del municipi cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans. 


L’actual col·lector es troba estructuralment malmès com a conseqüència de nombrosos anys de servei. L'obra està previst que comenci a finals d’any. L'objectiu de l'obra és evitar més trencaments, reparacions d'emergència i el corresponent impacte ambiental que tot això ocasiona. 


Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE