• Usuario

Barcelona vol prohibir fumar a quatre platges del 12 de maig al 12 de setembre

A Barcelona, aquest estiu estarà prohibit fumar en quatre platges: les de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella.

|

En un projecte pilot que ja s'ha fet en altres municipis de la costa, a Barcelona, aquest estiu estarà prohibit fumar en quatre platges: les de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella.


Cigarrillos


Autor analogicus en Pixabay




L'Ajuntament vol preservar la salut, ja que es calcula que el tabac és la causa d'unes 2.200 morts l'any a la ciutat. D'altra banda, es vol evitar l'impacte mediambiental i reduir els cinc bilions de burilles que arriben cada any a l'aigua i que alteren els ecosistemes marins.


Perque les burilles contenen 4.000 substàncies químiques com nicotina, quitrà, cel·lulosa, l'amoníac o el poloni, i més de 400 són tòxiques. A més, tarden entre 1 i 10 anys per descompondre's i contaminen fins a 50 litres d'aigua dolça. Per això, quan tenim una burilla que arriba al mar, causa un gran fort impacte en el medi.


Amb la mesura, es vol acabar amb l'impacte ambiental de les burilles a la sorra i l'aigua del mar. 

L'Ajuntament vol que aquesta prohibició estigui en vigor durant la temporada de bany, del 29 de maig al 12 de setembre.


L'Ajuntament que no es podrà multar qui es salti la prohibició, però sí sancionar per desobeir l'autoritat si un agent de la Guàrdia Urbana adverteix que allà no es pot fumar i no se li fa cas.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE