• Usuario

5è Trofeu Internacional de Natació Adaptada

Se celebra entre el 7 i el 8 de març i fomenta la competició conjunta de nedadores amb discapacitat i sense de la demarcació de Barcelona.

|

Aquest cap de setmana, 7 i 8 de març, les instal·lacions del Club Natació Barcelona acolliran el 5è Trofeu Internacional de Natació Adaptada, un campionat inclusiu, organitzat per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), que fomenta la competició conjunta de nedadores amb discapacitat i sense, i que rep el suport de la Diputació de Barcelona.


Nataciu00f3 Adaptada A



Aquest trofeu internacional, plenament consolidat dins el calendari de la natació, comptarà amb més de 350 participants, entre les quals algunes de les millors nedadores paralímpiques, com Sarai Gascón, Núria Marquès, Teresa Perales o Jacobo Garrido.


Les primeres proves començaran el dissabte a les 9.30 hores del matí. Després d’un descans al migdia, a les 16.30 h se celebraran les primeres finals. A continuació es farà l’entrega de medalles. El diumenge seguirà el mateix esquema, amb les proves classificatòries al matí i les finals a la tarda.


El Trofeu Internacional de Natació Adaptada és una de les úniques competicions a l’estat en la qual totes les nedadores competeixen entre elles sense tenir en compte si tenen alguna capacitat diferent. Per definir les sèries, qui neda al carril del costat, es valora el temps aconseguit en les proves anteriors seguint una classificació anomenada multy disability que té en compte la categoria de cada esportista per determinar la posició final.


Aquest sistema totalment inclusiu trenca les barreres socials més clàssiques i produeix una dosis de motivació extra a totes les nedadores amb discapacitat, ja que en cada prova tenen la possibilitat de superar-se contra rivals més ràpides. A més, es tracta d’una competició aprovada pel Comitè Paralímpic Internacional i, per tant, totes les marques aconseguides durant la competició són de caràcter oficial.



Promoure l’esport per a tothom és un dels grans reptes de la Diputació de Barcelona, que impulsa polítiques públiques focalitzades en la cohesió social i la convivència. Per això, a més de donar suport a competicions d’esport adaptat, promou accions específiques adreçades a col•lectius en risc d’exclusió.


Entre altres iniciatives, la Diputació organitza jornades d’esport adaptat d’hípica, vela i senderisme; impulsa la redacció de manuals inclusius per a l’organització d’esdeveniments esportius, i fomenta programes contra el risc d’exclusió per raons econòmiques d’infants, joves i famílies, a través de recursos per a la pràctica esportiva com ara les beques o la programació d'activitats singulars.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE