• Usuario

Més i millor! Escrivim El Prat del futur!

Jordi Ibern
Regidor i portaveu d'ERC a El Prat

Vilapress TurismeElPrat
El Prat de Llobregat/ @Turisme Baix Llobregat

Dir que El Prat de Llobregat és una ciutat desastre seria voler fer populisme de baix nivell. El Prat no és una ciutat desastre, però sí és cert que durant aquests anys, jo mateix i l’equip humà d’ERC El Prat, hem treballat per fer del Prat una ciutat millor i més amable per la ciutadania.

 

Hi ha qui critica la nostra feina per donar suport a algunes de les propostes oficials i és lògic doncs les forces de dretes mai entendran les polítiques que es fan des de les esquerres. Des de l’oposició es pot fer política constructiva, republicana i social. No paga la pena fer la política del “ens han tombat 10 mocions de 10 presentades”, per exemple, o del “aquí no hi ha ningú que faci oposició”.

 

Des d’ERC El Prat i personalment, com a portaveu del Grup Municipal i candidat a l’Alcaldia de les properes eleccions municipals del 2023,  la política és aquella eina que hem d’utilitzar per construir i per millorar la vida de les persones de la nostra ciutat. La política és diàleg, negociació, canvi i, sobretot, és caminar des de la protesta cap a la proposta sempre pensant en el bé comú.

 

Mentre que hi ha grups polítics que només busquen titulars i fer soroll, des del Grup Municipal d’ERC-El Prat hem estat treballant des de l’ombra i sense fer escarafalls per aconseguir que la ciutadania del Prat tingui millores a la seva vida. El nostre model de fer política és positiu i constructiu i d’aquesta manera hem aconseguit fer realitat:

 

- Les parades a demanda dels autobusos nocturns N16 i N17 al Prat.

- Hem aconseguit, que les persones de 60 anys endavant, puguin optar a la targeta rosa gratuïta del transport públic.

- Hem estat els que no han defallit per desenvolupar el Pla Director Local de l’Enllumenat de la ciutat.

- Hem aconseguit aprovar mocions per la redacció d’un Pla d’Inversions 2022-2027 i així facilitar i garantir el funcionament de les infraestructures hídriques del nostre Parc Agrari o, per exemple, instant al Ministeri d’Hisenda a signar un conveni amb les Diputacions de Catalunya per facilitar els tràmits i poder fer-los des del Prat.

 

No us vull avorrir amb un llarg llistat de fites aconseguides amb la feina institucional que hem fet. El nostre objectiu és poder fer un gran canvi a la política local per incidir més i millor en la vida de la ciutadania pratenca.  Per aconseguir-ho hem de poder governar i, per governar fent polítiques republicanes, hem de poder tenir l’alcaldia. Som l’única força republicana independentista amb opcions reals d’aconseguir-ho!

 

Som els que donem veu als problemes de les veïnes i veïns de la ciutat al ple municipal. Som els que persistim fins que la veu de la ciutadania rep una resposta. Som el canvi que vol fer més i que vol fer-ho millor.

 

Per aconseguir-ho hem de poder governar i, per governar fent polítiques republicanes, hem de poder tenir l’alcaldia. 

 

Cal treballar per l’empoderament individual i col·lectiu, passant del clientelisme i de l’assistencialisme a la relació directa i sincera. Treballarem des de la proximitat fent una escolta activa perquè els resultats siguin nostres i no meus.

 

Tenim molt clar on hem de treballar de la mà de la ciutadania:

 

1.- Eradicant les desigualtats socials de la nostra ciutat i ho farem procurant que tothom tingui el lloc de treball que es mereix, amb un salari digne.

 

2.- Millorant la seguretat ciutadana, no pensant únicament en augmentar el ràtio de policies per habitant, sinó tenint un enllumenat públic adient a les necessitats de tots els col·lectius de la ciutadania detectant els punt negres de la ciutat, per exemple.

 

3.- Potenciant els espais comuns de la ciutat prioritzant l’equitat social i amb criteris bioclimàtics. Som els de substituir les places de ciment per places verdes.

 

4.- Hem de créixer urbanísticament, és cert, però no sense mesura i oblidant el nucli urbà ja consolidat. Rehabilitació, promoció d’habitatge de lloguer assequible i de protecció oficial, però amb criteris de sostenibilitat mediambiental i social.

 

5.- Farem polítiques republicanes per fer el canvi que la ciutadania necessita. Farem més i millor política amb una governança republicana, participativa i en català.

   

Queda feina a fer i la farem de la mà de les persones. Orgulloses de tota la nostra diversitat social. Escrivim El Prat del futur?

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE