• Usuario

Jordi Bartolomé (ERC): "Hem de mantenir l'aposta per la joventut a Santa Coloma de Cervelló"

Jordi Bartolomé arriba a l'alcaldia de Santa Coloma de Cervelló fa dos anys, després d'un pacte de govern. Amb la pandèmia ja superada, Jordi destaca per buscar polítiques orientades cap als joves, que qualifica com com el "futur del poble"

/ |

JordiBartolomeFernandez AlcaldeSantaColomaCervellu00f3
Fotografia de Jordi Bartolomé, alcalde de Santa Coloma de Cervelló @Aj Santa Coloma de Cervelló

 

Jordi Bartolomé, enginyer tècnic d'aeronàutica de professió, va decidir dedicar-se a la política del seu poble natal, Santa Coloma de Cervelló. Veí de tota la vida de Cesalpina, actualment vivint en el barri antic, exerceix de regidor de Bon Govern, Participació i atenció ciutadana, Economia i Hisenda i Joventut, i des de fa dos anys, és alcalde del municipi després d'un pacte de govern. Membre del partit municipal Col·laborem, el polític centra moltes de les seues campanyes en els joves, als quals els dona especial importància. Amb una legislatura condicionada per la pandèmia i el context internacional, Jordi repassa els principals punts del mandat i els reptes del municipi els següents quatre anys.

 

 

A quins reptes s'ha enfrontat a la seva legislatura?


El repte més destacat segur que ha estat la gestió d’una pandèmia per la qual ningú estava preparat i on vam posar tots els esforços per gestionar un dia a dia complex i incert. Sempre intentant des de l'Ajuntament estar al costat de la nostra gent, en un moment on més separats havíem d'estar. Però al repte de la pandèmia se n'han sumat d'altres als que sí que volíem fer front i ho hem fet. Són exemples: l'impuls a les polítiques de joventut, amb projectes tan interessants com “la Pasta Jove” (Pressupostos participatius joves); l'impuls a l'activitat esportiva, amb l'acord per un servei de piscina públic a la piscina de Can Via o la renovació de la gespa del camp de futbol; l’impuls als barris amb inversions als equipaments i a l'espai públic com les millores en voreres i talussos; l’impuls en les polítiques de transformació verda amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a equipaments municipals o la implantació del nou model de recollida selectiva per millorar els percentatges de reciclatge (del 39 % al 70%)  situant-nos molt per sobre del que exigeix Europa; l'impuls a la mobilitat amb la millora de la freqüència del bus L76; o l’impuls a la indústria al Recinte Industrial de la Colònia Güell i al  sector SCC123 (naus carretera BV2002) on hem posat els fonaments per finalment donar viabilitat aquests dos pols d’activitat econòmica tan importants pel poble els propers anys.

 

InvestiduraJordiBartolomu00e9 02
Fotografia de Jordi Bartolomé, alcalde de Santa Coloma de Cervelló, en el seu nomenament @Aj Santa Coloma de Cervelló

 

Quin balanç en treu d'aquesta legislatura?


Tot i l'excepcionalitat de la Covid-19, estic molt content de les fites assolides. En política, com a la vida, cal ser sempre molt humils. Sempre tot es pot fer millor, i s'ha de saber extreure aprenentatges dels errors comesos. Però en general el balanç és més que positiu. Hem realitzat més de 300 actuacions durant aquest mandat que han fet avançar Santa Coloma de Cervelló. 

 

Quines institucions municipals sents que han estat al costat dels municipis i quines més allunyades?  

 

Totes les institucions supramunicipals amb les quals tractem sovint (AMB, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal) ajuden als municipis petits com el nostre a fer possible els projectes municipals sigui amb finançament o assessorament tècnic. Moltes de les propostes dels programes de govern serien difícils de realitzar sense aquest suport. Per tant, crec que situar quina ajuda més o quina menys no és rellevant, ja que totes ho han fet. 

 

Vostè ha viscut el tram final de la legislatura després d'un acord de coalició. Com han sigut les sinergies entre els dos partits?

 

Certament, he tingut l'honor de fer d'alcalde del poble que estimo els darrers dos anys de mandat tal com vam acordar els dos partits que actualment estem al govern. 

 

Cal posar en pràctica el valor de la generositat i l'entesa en la política. I quan no tens majoria suficient cal arribar acords per fer possible el teu projecte polític. I estic content de l'acord i de la relació entre els dos partits que ha estat molt bona. Des del primer dia ens vam posar a treballar plegats amb l'objectiu de fer efectiu el programa de govern acordat posant per sobre de les diferències els  interessos de Santa Coloma de Cervelló.

 

LaPastaJove Assemblea
Fotografia de Jordi Bartolomé, alcalde de Santa Coloma de Cervelló, ea un acte @Aj Santa Coloma de Cervelló

 

Repetiria aquest acord? 

 

Si hagués de tornar a l’any 2019 i tornar a fer l’acord, tornaria a repetir-lo. 

 

Vostè ha posat en el focus els joves. Com d'important és fer polítiques per aquest col·lectiu? 

 

Importantíssim!  Són el nostre futur. I invertir en el futur de la joventut és invertir en el futur del poble. Santa Coloma disposa de molta població jove en proporció al total de la població. I, per tant, calia ser molt ambiciosos en les polítiques adreçades a aquest col·lectiu. El Pla Local de Joventut aprovat l'any 2020 es va executant a bon ritme gràcies a l'aposta pressupostària que ens permet disposar de personal, serveis, activitats i inversions per atendre les necessitats dels joves. Anem per la bona línia, però cal continuar treballant, ja que les polítiques de joventut es treballen a foc lent i els resultats es van donant a poc a poc si persisteixes. 

 

Hi ha preocupació al consistori amb l'actual sequera? Com s'estan implementant les mesures de restricció? 

 

Sí, i tant. La sequera és una evidència més de les crisi climàtica que vivim. Més de trenta mesos continuats de sequera i amb temperatures record. Cal que siguem ben conscients que de planeta només en tenim un, i que cal avançar decididament i sense excuses en polítiques de transformació verda per mitigar i adaptar-nos als efectes del canvi climàtic. Aquesta fase d'excepcionalitat en la qual ens trobem, els ajuntaments tenim prohibit regar les zones verdes i utilitzar aigua de boca per la neteja viària. 

 

Hem decidit, però, fer ús d'aigua regenerada. L'anirem a buscar a l'estació d'aigua regenerada del Prat de Llobregat per fer-ne un ús puntual per necessitats que puguem tenir com neteja viària, manteniment de clavegueram o regar algunes zones d'arbrat o arbustiu. De fet, vam ser dels primers pobles que ho vam sol·licitar i, per tant, dels primers que obtindrem el permís. Cal que ens conscienciem tots i totes que la pluja no la controlem, però l'aixeta, sí.

 

VisitaConsellerInterior JosepIgnasiElena
Visita del Conseller de l'Interior Josep Ignasi Elena @Aj Santa Coloma de Cervelló


La seguretat és un dels temes que més preocupa a la ciutadania. Quines polítiques proposen en aquesta matèria? Quina és la situació actual i durant el mandat en matèria de seguretat? 

 

Sentir que vius en un entorn segur és importantíssim per a qualsevol persona. I Santa Coloma podem dir que és un poble molt segur. Així ens ho indiquen les dades de les darreres juntes de seguretat celebrades. Els fets delictius s'han reduït un 12% situant-nos molt per sota de la mitjana de Catalunya (gairebé la meitat). Són xifres bones que cal mantenir i millorar. Aquesta legislatura hem reforçat en dos els agents de policia Local per disposar d'una estructura suficient per fer efectiu les polítiques de convivència i seguretat. En aquest proper mandat caldrà seguir consolidant el model de Policia Local de proximitat pel que apostem. 

 

En un futur, quines inversions s'han de fer? 

 

Serà important mantenir l'aposta per les inversions en els barris per garantir l'equilibri territorial. 

Caldrà també continuar buscant finançament per rehabilitar el nostre patrimoni. Aquesta legislatura hem fet obres de rehabilitació en edificis com les Escoles Modernistes, Ajuntament antic o la Masia de Can Roc amb subvencions aconseguides -algun dels fons europeus- per un valor superior al milió d'euros.

 

Però potser les més interessants, seran les inversions que s'anomenen financerament sostenibles. Exemples d'això és la renovació de l'enllumenat a LED realitzat aquesta legislatura al 100% del municipi o la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'escola del Pla de les Vinyes. Aquestes accions a més de reduir la nostra petjada ecològica permeten també rebaixar la factura que entre tots i totes i rebaixar la despesa del nostre pressupost o almenys aconseguir que no augmenti.

 

Per què es presenta a la reelecció? 

 

Perquè m'estimo Santa Coloma. Ras i curt. I em veig amb l'energia, les ganes, però sobretot, la il·lusió de continuar contribuint com a alcalde per millorar el poble que m'ha vist créixer i que tant m'ha donat. Tinc la gran sort de comptar amb un gran grup de persones al meu costat. Sense un equip fort i amb ganes, prendre la decisió de presentar-se seria molt més difícil. 

 

Reuniu00f3VeinsEntornColonia 01
Fotografia de Jordi Bartolomé, alcalde de Santa Coloma de Cervelló, a una xerrada @Aj Santa Coloma de Cervelló

Quins són els reptes als quals s'enfronta Santa Coloma de Cervelló els 4 anys vinents de mandat?

 

De reptes n'hi ha molt. I molts d'ells es mantenen aquesta legislatura. Sense dubte, caldrà mantenir l'aposta per la nostra joventut. Caldrà continuar avançant en polítiques verdes per reduir la nostra petjada ecològica i adaptar-nos a la crisi climàtica que vivim. Caldrà continuar treballant en el marc del consorci de l'Entorn de la Colònia Güell per modificar els planejaments vigents que no ens agraden per i aconseguir preservar l'entorn, generar més activitat econòmica, i atendre les necessitats d'habitatge social de la nostra gent en la seva justa mesura. Caldrà estar atents a l'evolució de la inflació per atendre les necessitats de la nostra gent i no deixar ningú enrere. Però sobretot, caldrà seguir sent una administració molt propera amb els veïns i veïnes que segueixi impulsant polítiques de participació per construir el futur de Santa Coloma amb la gent. 

 

 

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE