• Usuario

​La Comissió Europea exigeix a Espanya que compleixi la seva obligació de protegir el Delta del Llobregat

La Comissió Europea demana a Espanya que prengui mesures per evitar que es continuï deteriorant el lloc Natura 2000 «delta del Llobregat» com a conseqüència de l’execució de grans projectes d’infraestructura, com ara les ampliacions de l’aeroport internacional i el port marítim de Barcelona.

|

La Comissió Europea demana a Espanya que prengui mesures addicionals per protegir i gestionar la xarxa Natura 2000, i que respecti d’aquesta manera les seves obligacions d’acord amb la Directiva d’hàbitats (Directiva 92/43/CEE del Consell).


Segons un comunicat de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, d'aquest dijous 18 de febrer, la institució remarca que "Espanya ha de prendre les mesures necessàries per evitar que es continuï deteriorant el lloc Natura 2000 «delta del Llobregat» com a conseqüència de l’execució de grans projectes d’infraestructura, com ara les ampliacions de l’aeroport internacional i el port marítim de Barcelona".


El Pacte verd europeu i l’Estratègia de la UE sobre la biodiversitat indiquen que és imprescindible que la UE prengui mesures per protegir i restaurar la natura i aturar així la pèrdua de la biodiversitat.


Deltallobregat


La Comissió Europea demana a Espanya que compleixi la seva obligació de protegir el Delta del Llobregat. @EP


Tot i ser una de les regions més densament poblades de la península Ibèrica, els fràgils ecosistemes lèntics del delta del Llobregat tenen una biodiversitat excepcional i un paper fonamental en les rutes migratòries de moltes espècies d’aus europees, la qual cosa contribueix a preservar la coherència global de la xarxa Natura 2000.


El deteriorament i les possibilitats de mitigar i compensar els danys mediambientals causats per grans projectes d’infraestructura han estat temes de diàleg amb les autoritats espanyoles des de 2013.


Tanmateix, les autoritats no han complert de manera suficient els compromisos de mitigació i compensació, com ara l’adopció i aplicació d’un Pla especial per a la protecció de les àrees naturals i el paisatge del delta del Llobregat o l’ampliació de la zona de protecció especial a fi de protegir els territoris més 



Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE