• Usuario

La Diputació de Barcelona destina 830.000 euros als municipis costaners per garantir la seguretat i salubritat de les platges

L'organisme supramunicipal ofereix als ajuntaments dels 25 municipis costaners de la demarcació la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu” per informar i sensibilitzar els usuaris.  

|

La Diputació de Barcelona dona suport econòmic als 25 municipis costaners de la demarcació (a excepció de la ciutat de Barcelona) per garantir el servei de vigilància, salvament i socorrisme, el lloguer i manteniment del material sanitari i de les infraestructures necessàries per prestar aquest servei. Aquest any 2019, s’han destinat 830.000 € per a aquest suport.


Platja d'El Prat de Llobregat Josep Cano Diputaciu00f3 de Barcelona


La Diputació destina 830.000 euros a aquests ajuntaments perquè puguin exercir les seves competències en la matèria.  / FOTO: Josep Cano


La corporació també els ofereix campanyes d'educació i informació relacionades amb la protecció i la promoció de la salut en les platges.


Materials de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”


A través de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”, la Diputació de Barcelona ofereix retolació i banderoles per a la identificació dels llocs de socors i cartells informatius de l’estat de la mar, de la situació meteorològica i de la radiació ultraviolada per informar a les persones usuàries. També ha repartit para-sols per a la protecció del personal de salvament i socorrisme; i polseres per identificar els infants i facilitar la seva trobada en cas de pèrdua (enguany se’n repartiran 9.000), que es poden solicitar en els llocs de socors.


A més, se’ls dona material de sensibilització i educació sobre l’ús responsable d’aquests espais, com ara un desplegable amb informació sobre mesures de protecció solar, de bany segur i de tractament per picada de medusa (25.000 exemplars) i el conte “Els pirates de la platja”, amb una edició de més de 3.000 exemplars que seran repartits als municipis del litoral barceloní amb l’objectiu que els infants de 6 a 10 anys coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar.


Platja de Castelldefels Josep Cano Diputaciu00f3 de Barcelona


95 platges amb servei de salvament i socorrisme. / FOTO: Josep Cano


Campanya “Vigila amb el sol solet!”


Amb aquest lema “Vigila amb el sol solet!”, la Diputació de Barcelona reparteix material educatiu per als ajuntaments que ho solicitin amb l’objectiu de poder treballar la protecció solar amb infants del cicle inicial de primària, així com tallers de sensibilització que s’ofereixen a municipis de menys de 20.000 habitants.


Web amb informació en línia


Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una pàgina web específica https://www.diba.cat/platges adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges. En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.

Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE