Viatjar en transport públic de Viladecans i la meitat nord de l’àrea metropolitana serà fins a un 50% més barat

|

Autobus


Traslladar-se amb transport públic entre Viladecans i alguns dels municipis del Baix Llobregat que formen part de la segona corona tarifària, pot arribar a costar fins a la meitat de preu a partir del 2019. Es quan entrarà en vigor la tarifa plana metropolitana de transport públic, que permetrà moure’s entre tots els municipis de la metròpolis al preu d’una zona tarifària. Abastarà 12 municipis més del Baix Llobregat i 6 més del Vallès Occidental. Tots ells, tot i estar dins l’àrea metropolitana, formen part de la segona corona tarifària.


“És un acord històric. Amb aquesta tarifa plana metropolitana, amb preu d’una zona, iniciem un recorregut per fer més accessible el transport públic”, afirma el vicepresident de mobilitat i transport de l’AMB, Antoni Poveda.


A partir de gener, ja no serà necessari comprar un títol de transport de dues zones per anar des de Viladecans a Barberà del Vallès o Corbera de Llobregat, per exemple, o per fer d’altres viatges interns dins l’àmbit de l’àrea metropolitana. Serà suficient comprar una T-10 d’una zona que costa 10,20 euros (segons tarifes 2018) en comptes dels 20,10 que val la de dues zones. L’estalvi serà del 49%. I si es tracta de la T-Trimestre o la T-Jove, l’estalvi serà d’un 26%. 


Traifas tmb


Facilitar la comunicació entre els municipis de la comarca


La mesura “soluciona una situació anòmala”, ha explicat el director de Mobilitat de l’AMB, Joan Maria Bigas, perquè hi havia 18 municipis de l’àrea metropolitana tenien una tarifa diferent, “quan és incongruent perquè estan dins el continu de la metròpolis i tenen un transport de caràcter urbà”.


 “3,2 milions de ciutadans de l’àrea metropolitana es beneficiaran de la tarifa plana” 


Els municipis del Baix Llobregat que s’integraran a la tarifa plana metropolitana són Begues, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles. El nou sistema de tarifa plana impulsat per l’AMB cobrirà així tota l’àrea metropolitana, els 36 municipis que la formen, i farà efectiva una reivindicació històrica dels veïns i alcaldes de les localitats de la metròpolis que pertanyen a la segona corona tarifària.


Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, explica que la voluntat de l’ens en aquest sentit és que “els 36 municipis que formen la Metròpolis Barcelona funcionin amb una única zona tarifària, amb les condicions de zona 1, amb el corresponent estalvi econòmic que això tindrà en el preu dels bitllets i dels títols de transport públic”.


“Per 10,20 euros de la T-10 d’una zona es podrà viatjar de Viladecans a Barberà del Vallès, a la UAB o a Pallejà”


Així doncs, el proper gener, els gairebé 400.000 habitants d’aquests 18 municipis i els 2,8 milions d’habitants que ja es beneficiaven de la tarifa plana podran viatjar per tota l’àrea metropolitana de Barcelona amb el títol d’una zona a un preu molt més econòmic. 


3,2 milions d’habitants es beneficiaran de la mesura


Els càlculs de l’AMB apunten que el transport públic a l’àrea metropolitana guanyarà 4,6 milions de viatges a l’any. Circularan menys cotxes perquè, en ser més econòmic, els ciutadans optaran per viatjar més en autobús, tren, metro o tramvia. Aquests viatges se sumaran als 50 milions anuals en transport públic que actualment es fan entre els municipis metropolitans de la primera corona i els municipis metropolitans de la segona.  Això vol dir que més de 3.200.000 habitants es beneficiaran de l’aplicació d’aquesta tarifa única.Ahorro tarifas amb


Títols amb tarifa plana


La tarifa plana afectarà el bitllet senzill, la T-10 (inclosa la dels treballadors de l’aeroport), la T-50/30, la T-70/30, la T-Mes (inclosa la de les persones en atur), la T-Trimestre, la T-Jove, els títols per a famílies monoparentals i nombroses, la T-Dia, la T-aire i la T-esdeveniment.
El AMB espera llegar a los 55 millones de usuarios gracias a la tarifa plana de transporte público
Aprobada la tarifa plana de transporte para toda el área metropolitana

COMENTAR

Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL
Mapa Web Aviso legal Cookies Consejo editorial