• Usuario

​L'Ajuntament del Prat afirma que van paralitzat una obra perquè no volen deixar impune cap irregularitat que detectin

El consistori assegura que en tot moment ha aplicat el que estableix la normativa, sense deixar impune cap irregularitat, i ha fet seguiment al desenvolupament de les obres i de les necessitats i denúncies expressades pels veïns i veïnes afectats.

|

L'Ajuntament del Prat de Llobregat ha enviat un escrit a la redacció de Vilapress en resposta a l'article publicat en el qual es denunciaven les queixes d'uns veïns del carrer Enric Morera del municipi per les presumptes irregularitats comeses en la construcció d'un edifici que els estava causant molèsties des de fa dos anys.


Fachada obra 2



La resposta del consistori és la següent: 


En relació a les obres de l'edifici del carrer d'Enric Morera 41 i a la seva recent aturada per ordre de l'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament, volem aclarir el següent:


- El projecte aprovat per desenvolupar aquestes obres de l'any 2018 s'ajusta completament a la normativa urbanística i compta amb la llicències d'obres municipal pertinent.


- Per diferents motius, des de l'any 2019, alguns veïns i veïnes van expressar queixes relacionades amb diferents incidències i molèsties (humitats, soroll...), que els provocaven aquestes obres.


- Des que es van començar a manifestar aquestes primeres queixes a principis de 2019, l'Ajuntament ha mantingut reunions i contactes continuats amb les persones afectades, facilitant tota la documentació de les obres de què disposa a qui l'ha sollicitada i actuant com a interlocutor en el conflicte existent entre les parts, dins del que li permeten les seves competències. Cal recordar que les relacions entre particulars corresponen als Jutjats de l'ordre civil.


- També s'han desenvolupat diverses inspeccions des d'aleshores. Fins a la darrera efectuada, arran de la denúncia d'un veí l'estiu d'aquest any, no s'havia constatat que les obres no s'ajustessin al projecte inicialment aprovat d'acord amb la normativa urbanística vigent.


- En aquesta darrera inspecció, es van detectar possibles modificacions de les obres no previstes en el projecte objecte de la llicència. Per aquest motiu, l'Ajuntament va demanar una justificació d'aquests canvis al titular de la llicència. Davant de la insuficiència de la resposta donada per part seva, l'Ajuntament va ordenar recentment l'aturada provisional de les obres a l'espera d'esclarir els fets i saber si aquestes modificacions es poden dur a terme d'acord o no amb la legalitat vigent.


- En les inspeccions anteriors realitzades des de l'any 2019 s'havia determinat que les obres s'executaven segons el projecte aprovat, si bé hi havia algunes filtracions d'aigua, per la qual cosa es va exigir a la promotora que prengués les mesures adients per evitar aquesta i altres afectacions als edificis contigus, fent seguiment del seu compliment per resoldre el problema.


- També es va constatar un endarreriment en la instal·lació elèctrica a l'obra. Per això, l'Ajuntament també va les fer gestions pertinents amb la companyia Endesa, que n'és la responsable, per cercar una solució. A més, mentre això no succeïa, l'Ajuntament va requerir que s'aturés el funcionament d'un generador, que es va substituir per un de més silenciós.


- Així doncs, en inspeccions anteriors, l'Ajuntament havia detectat algunes incidències, requerint a les parts implicades la seva resolució, però no que les obres no s'ajustessin al projecte inicialment aprovat. Quan s'ha constatat per primer cop desajustos entre el projecte aprovat i les obres executades ha estat en la darrera inspecció, realitzada recentment, procedint immediatament a l'aturada provisional de les obres a l'espera d'aclarir els fets.


L'Ajuntament ha actuat, segons el seu parer "en tot moment de forma diligent. Ha aplicat el que estableix la normativa, sense deixar impune cap irregularitat, i ha fet seguiment al desenvolupament de les obres i de les necessitats i denúncies expressades pels veïns i veïnes afectats".


ELS VEÏNS SOSTENEN EN CANVI QUE L'AJUNTAMENT ELS HA DONAT LLARGUES


No obstant això, els veïns que han denunciat la situació sostenen que el consistori els ha estat donant llargues durant molt de temps malgrat les seves denúncies per les irregularitats que ells consideren que s'han comès durant la construcció de l'edifici, les quals han estat recollides per l'última inspecció que va dur a terme el consistori i que, finalment, ha provocat la paralització de les citades obres.


Els veïns afectats asseguren que davant la negativa de l'Ajuntament a prendre mesures van optar per recórrer a l'Oficina Antifrau i, encara que estan satisfets amb la paralització de les obres estan molt atents a l'evolució dels esdeveniments, tenint en compte que aquesta paralització és provisional a l'espera que la promotora de l'edifici adapti les obres tant al projecte inicialment presentat com a la normativa vigent sobre aquest tema.

​Vecinos del Prat logran, dos años después, que el Ayuntamiento paralice una obra llena de irregularidades
Última hora

COMENTAR

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.



Última hora





Pressdigital
redaccio@vilapress.cat
Powered by Bigpress
redaccio@vilapress.cat
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR ORNA COMUNICACIÓN SL - Contratación publicidad
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial
AMIC CLABE